שולחנות מתאימים צריך לדעת לבחור ולא מדובר בכלל בבחירה שמתחילה ונגמרת במראה שולחנות והאם מוצא חן בעיננו או לא והאם משתלב עם העיצוב של פינות אוכל שלנו או לא.
המיקום של השולחנות הוא מאוד חשוב וממנו נגזר גם הסגנון של שולחנות שלנו והחומר מהם בנויים השולחנות שלנו.
במטבח שלנו אנו נרצה מטבח מעץ מלא עם פורמייקה נוחה. פינות אוכל גדולים ומעוצבים דורשים שולחנות עם נוכחות חזקה. שולחנות מרשימים ומקושטים יהיו בחירה טובה לחלל פינות אוכל כזה. אם אנו מדברים על שולחנות שאמורים להיות במרפסת או בחצר, אז אנו מדברים על שולחנות מתכת שגם להם יש אפשרויות שונות של סגנונות וסוגי חומרים וכן הלאה. כמובן שאנו רוצים תמיד שהשולחנות שלנו ישתלבו עם העיצוב פנים של הסביבה בה אנו ממקמים אותם, ואנו תמיד נזכור שהשולחנות הם לא עוד רהיט בסביבה אלא שמדובר בפריטי ריהוט מאוד מרכזיים ובעלי כוח עיצובי ונוכחות של ממש בכל חדר בו אנו ממקמים אותם. האמת היא שגם לשולחנות עבודה יש הרבה משקל עיצובי ונוכחות בחללים השונים.
אז באמת כיצד נבחר את השולחנות שלנו ובמה נתחשב עת אנו נמצאים בחנויות הרהיטים השונות בבואנו לבצע רכישה של שולחנות חדשים?
אז כמה דברים שיש לקחת בחשבון עת אנו באים לרכוש שולחנות חדשים. ראשית כדאי שנקבע תקציב שכן שולחנות זה עולם ומלואו בתחום הרהיטים ואין סוף וגבול למגוון העיצובים השונים, הצורות השונות והסגנונות השונים של השולחנות שלנו. קביעת התקציב תחייב אותנו לעמוד במסגרת התקציב שלנו ובכך תמקד אותנו בבחירת השולחנות המתאימים ולא אחת תחסוך לנו גם זמן וגם כסף. אחרי שקבענו את התקציב אנו נקבע כמה אנשים בדרך כלל ימצאו עצמם סועדים ומסבים לצד השולחנות החדשים שאנו עתידים לקנות. בהתאם למספר הסועדים אנו נדע מהו גודל השולחן הבא שלנו אך לא די לנו בכך בשביל לקבוע את גודל השולחנות, אלא שעלינו להתחשב גם בגודל החדר בו אנו עומדים להציב את השולחנות החדשים שנרכוש, אי אפשר לרהט חדר קטן מידי בשולחנות גדולים מידי ולהיפך, אי אפשר לרהט חדר גדול בשולחנות קטנים מידי. אלו ואלו צריכים להיות בהתאמה האחד עם השני על מנת שגם נהנה משימוש נוח בשולחנות שלנו וגם על מנת שאלו ישתלבו היטב בעיצוב החללים בהם אנו ממקמים את השולחנות שלנו.